Site icon Teknoloji Destek

Wamp Server Kurulumu ve Kullanımı

Wamp Server,Wamp,Wamp Server Kurulumu,Wamp Server İndir, Wamp Server Download

Wamp Server Kurulumu ve Kullanımı,wamp server nasıl kurulur,wamp server nedir,wamp server nasıl kullanılır,Windows Apache Mysql ve PHP ayarları

Wamp Server Kurulumu ve Kullanımı

Kullanımını gerçekleştirmiş olduğunuz bilgisayarın ip adresi üzerinden internet sitenizin yayını yapmak veya PHP çalışmalarınızı bilgisayarınızda deneyerek geliştirmek ve düzenlemek için bilgisayarınızda bir sunucuya ihtiyacınız olacak. Bu ihtiyacınızı gidermek için (Windows Apache Mysql ve PHP) programını kullanabilirsiniz.

Program windows için hazırlanmış olan bir paket olup diğer localhost programlarından farklı olarak içerisinde Mysql, Apache, Php kurulumlarını da bulundurmaktadır. Bilgisayarınıza Programı yüklemek için buraya tıklayarak işletim sisteminize uygun olan sürümünü yükleyebilirsiniz.

wamp server nasıl kurulur

Bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz setup dosyasını çalıştırarak yükleme işlemine başlayalım. İlk olarak karşınıza dil seçeneği gelecektir. Türkçe dil seçeneği olmadığı için ingilizce seçerek “Ok” butonuna basalım.

Karşınıza açılacak olan ekranda “I accept the agreement” bölümünü işaretleyelim ve “Next” butonuna basalım.

Açılan ekranda bazı bilgiler yer almaktadır herhangi bir işlem gerçekleştirmeden “Next” butonuna basalım.

Programın bilgisayarınızda nereye yüklenmesini istediğini seçmenizi isteyen bir ekran gelecektir. “Browse” butonuna basarak C:/ bölümünü seçtikten sonra “Next” butonuna basalım.

Açılan ekranda herhangi bir değişiklik gerçekleştirmeden “Next” butonuna basalım.

“Install” butonuna basarak yüklemeyi başlatalım.

wamp server nasıl kullanılır

Yükleme işleminin tamamlanmasını bekleyelim.

Gelen uyarıda tarayıcı olarak herhangi bir seçim gerçekleştirmezseniz otomatik olarak internet explorer tarayıcısı kullanılacaktır. İsterseniz farklı bir tarayıcısı seçebilirsiniz bunun için “Evet” butonuna basalım.

Karşınıza açılan ekranda varsayılan tarayıcı olarak ayarlamak istediğiniz tarayıcının bilgisayarınızda yüklenmiş olduğu dosya içerisine giderek tarayıcımızı seçelim.

Tekrar karşınıza gelen ekranda herhangi bir seçim gerçekleştirmezseniz varsayılan not defteri uygulaması “Notpad” olarak seçilecektir. “Evet” butonuna basarak varsayılan not defteri uygulamasını değiştirebilirsiniz.

Programın bilgisayarınıza yükleme işlemi bitmiş olacaktır. Başlat menüsünün sağ tarafında yer alan program iconu yeşil olarak görünüyorsa herhangi bir sorun olmadan kullanıma başlayabilirsiniz. iconun üzerine tıkladığınızda en üst tarafta yer alan “Localhost” bölümüne tıkladığınızda phpmyadmin paneline erişim gerçekleştirebilirsiniz.

“Windows 7 Ip ve Dns Ayarları” ile ilgili yazımıza bakmak ister misiniz?

Exit mobile version