Pikatel Airmax 101 Modem Kurulumu

Son güncelleme 8 Haziran 2017 Yazar Teknoloji Destek

Pikatel Airmax 101 Modem Kurulumu Nasıl Gerçekleştirilir? Aşağıdaki adımları takip ederek Pikatel Airmax 101 modem kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Pikatel Airmax 101 Modem Kurulumu

Kablolu olarak bağlantı gerçekleştirmiş olduğunuz bir bilgisayar üzerinden herhangi bir internet tarayıcısı açarak adres satırına “192.168.1.1” yazarak giriş gerçekleştirelim. Açılan sayfada Kullanıcı Adı bölümüne “admin” Şifre bölümüne ise “ttnet” yazarak “Tamam” butonuna basalım.

teknik destek

Açılan şifre değiştirme ekranında “Değiştirmeden Geçiniz” butonuna basarak şifre değişikliği sağlamadan modem arayüzüne giriş sağlayabilirsiniz.

Sol tarafta yer alan menü içerisinden “Gelişmiş Kurulum” butonuna basarak altından “WAN(İnternet)” bölümüne giriş gerçekleştirelim.

Açılan ekranın sağ tarafında yer alan “Ayarla” butonuna basalım.

Açılan ekranda

  • VPI: 8
  • VCI: 35
  • Quality of Service: UBR Without PCR
  • Quality of Service Etkin: İşaretli

olarak ayarladıktan sonra “İleri” butonuna basalım.

Açılan ekranda “PPP ever Ethernet” bölümünü işaretleyelim. Encapsulation Modunu “LLC/SNAP-BRIDGING” olarak ayarladıktan sonra “İleri” butonuna basalım.

Pikatel Airmax 101 Modem Kurulumu

Açılan ekranda

  • PPP Kullanıcı Adı: Servis sağlayıcınız tarafından sizlere verilmiş olan ADSL Kullanıcı Adınız.
  • PPP Parola: Servis sağlayıcınız tarafından sizlere verilmiş olan ADSL Kullanıcı Şifreniz.
  • Şifre Doğrulama Metodu: Otomatik

Olarak ayarladıktan sonra sayfanın en altında bulunan “WAN ve Yerel portların arasında köprülenmiş PPPoE” bölümünü işaretleyerek “İleri” butonuna basalım.

Açılan ekranda “NAT’ı Etkinleştir” , “Güvenlik Duvarını Etkinleştir” ve “WAN servisini Etkinleştir” bölümlerini işaretleyerek “İleri” butonuna basalım.

“Kaydet” butonuna basalım.

“Kaydet/Yeniden Başlat” butonuna basarak yapmış olduğumuz ayarların modeme kaydedilmesini sağlayalım.

Kaydetme ve Yeniden başlatma işleminin tamamlanmasını bekleyelim.

Son olarak kablosuz ayarlarını gerçekleştirmek için sol tarafta yer alan menü içerisinden “Kablosuz” bölümüne basarak altından “Temel” bölümüne giriş gerçekleştirelim. Açılan ekranda “Kablosuz Etkin” bölümünü işaretleyerek “SSID” bölümüne Türkçe karakter kullanmadan Kablosuz Ağ İsmi oluşturalım. Ülke olarak “Turkey” seçerek “Kaydet/Uygula” butonuna basalım.

Kablosuz Güvenlik Şifresi oluşturmak için ise sol tarafta bulunan menü içerisinden tekrar “Kablosuz” bölümüne giriş gerçekleştirerek altından “Güvenlik” butonuna basalım. Açılan ekranda Ağ Kimlik Denetimi bölümünü “WPA-PSK” olarak ayarladıktan sonra altında yer alan “WPA Paylaşımlı Şifre” bölümüne en az 8 karakterden oluşan Türkçe karakter içermeyen bir şifre oluşturarak “Kaydet/Uygula” butonuna basalım.

teknik destek

Yorum bırakın

Scroll to Top